Laga mat du har!

Laga mat du har!

Många av oss har mat i skåp och lådor som vi glömmer bort! Att låta mat förgås gör ju ingen lyckligare och både dig och jorden fattigare!

Om du inventerar din mat och kan du ha turen att hitta skafferiveckor av mat som du bara behöver köpa mjölk och grönsaker/frukt. Jag utgår från min handlingslista och utifrån det gör jag rätter som innehåller just de ingredienserna!

  1. Inventera maten, använd min lista eller gör en egen som är anpassad till dig!

  2. Dela upp maten i antal mål efter hur mycket ni brukar äta, är ni fyra personer är 4 kycklingfiléer en gång kyckling. Har du 8 filéer är det 2 mål. 1kg pasta är 2 mål, du har 500g broccoli 2 mål broccoli osv. Gör du matlådor så beräknar du in det i antalet!

  3. Skapa en meny genom att kombinera målen så länge du kan och komplettera med färskvaror!

  4. Lista de färskvaror du behöver komplettera med och du har din veckohandlingslista!

Att äta ur förråden är något som med fördel görs en eller ett par gånger om året, då vet du att det du har inte är gammalt! Tro inte benhårt på ”bäst före” heller smaka och lukta! Många produkter håller i länge än det står på, andra som honung och olivolja håller i en evighet!

Använd resurser på nätet om du har dålig fantasi, på matklubben skriver du in dina ingredienser och får förslag på måltider!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *