Märk!

Är föräldrar gjorda av pengar?

Både på de förskolor och skolor jag jobbat på finns högar, lådor, korgar och andra system med borttappade kläder! Ofta är det inte det också DYRA kläder! Jag har skrivit om detta nästan varje höst! När mina barn var små, särskilt de minsta som inte tyckte om strumpor så märkte jag VARJE strumpa! Inte för att jag inte kunde köpa fler strumpor, utan för att pedagogerna lätt skulle kunna sortera dem till rätt barn!

På min skola tar vi hand om och tvättar onamnade udda strumpor och använder i slöjden för att göra strumpdockor så de blir inte automatiskt slängda. Vi har försökt via skolplattformar och dagar då vi vet att många vårdnadshavare kommer att visa de kläder som vi hittat – men då kan de varit borta i månader och kanske till och med urväxta.

Hur ska du märka?

Märk så det lätt syns! Många barnkläder har en lapp i plagget där man kan skriva namnet. OBS! Är kläderna ärvda eller köpta på second hand, kolla och ändra namnet!

Det finns olika typer av märkning – en märkpenna kan köpas på klädaffärer, mataffärer och på nätet. Är det kläder som sällan tvättar och är mörka kan en vanlig bläckpenna funka.

Det andra är färdiga lappar i olika design att klistra, stryka eller sy på plagget, det finns även stämplar och båda stämplar och klistermärken kan ofta även användas på saker, skor, väskor och annat som barnet (eller den vuxne) har en tendens att tappa bort!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *