KonMari köket del 4 mat (del 14)

KonMari köket del 4 mat

Jan – 17

Att ha koll på sina matvaror gör att man kan spara pengar. Mat som står år efter år tills de till slut slängs är ju pengar rakt i soporna. Förvara maten på ett bra och smart sätt, vill du ha burkar och förpackningar som du kan fylla på så spara och återanvänd de du redan har. Vill du att de ska vara snyggare så använd washi-tejp eller andra enkla sätt att dekorera.

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 19.43.18Jag har haft ganska bra koll på mina matvaror redan innan, jag har en lista som jag använder när jag handlar och (som jag ska uppdatera i mars). Det jag gjorde som förarbete den här gången skrev jag upp alla matvaror som jag hade som har mer hållbarhet än bara några dagar. Jag valde alltså att inte ta med mjölk och frukt på listan i Excel.

 

 

 

 

föreefter

 Behåll förpackningarna och välj sekundärförvaring

Visst är det fint med burkar, men om det inte behövs så kan du både spara tid och pengar genom att använda de fullgoda förpackningarna som sakerna kommer i. För att det inte ska bli fullt i köksskåpet efter att du handlat flera av dina basvaror till exempel när det är på rabatt så är det bra att fixa en sekundärförvaring. Nu när vi Konmari:at nästan alla kategorier kan plats öppnats upp för matförvaring.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *