Del 10 – Kemi (mediciner och rengöringsmedel)

Del 10 – Kemi

Medel mot det ena och för det andra, för att hålla oss friska på olika sätt. Vi vill hålla rent så att vi inte får ett hem som är ohygienisk och det vi redan dragit på oss vill vi mildra eller bli av med. Här är det kemi i farten! Att städa bland rengöringsprodukterna och medicinera är på tur nu och många har för mycket av båda!

November -16

Jag har köpt några rengöringsprodukter, men det är få som kommer över min tröskel. Jag har några engångs för kattspyor och dylikt men med alla kläder som slits ut av barn så går det ganska lätt att klippa upp och använda gamla kläder som engångstrasor, eller flergångs för den saken skull! Passa på att rensa och fylla på ditt hemapotek några gånger per år, vi handlade lite på nätet när vi skulle köpa avmaskning till katten och det var bra priser där.

 

Mediciner

Sparks Joy? Inga mediciner sparks joy skulle jag säga för helst skulle vi ju vilja slippa att använda dem helt och hållet! Men som du vet så kan de ju behövas och då, när det är som värst, då ger de kanske lite joy i alla fall!

Förvarar du gammal medicin för att….. Ja för vad? Det är bara att kasta sig in i datumdjungeln i medicinskåpet och renas utifrån det och utifrån behov. Det som gått ut men som du vet att du behöver listar du och handlar samtidigt som du lämnar in det du rensat bort!

Fundera också runt receptfria läkemedel:

  • Vilka mediciner behöver du ha hemma? Behöver jag komplettera?
  • Är märkesmedicin värt sitt pris?
  • Äter du något i onödan?

Städprodukter

Allt som är tråkigt kan det kännas lite motigt att känna joy runt, men resultatet av att ha städat ger en känsla av välbefinnande! I alla fall i några minuter tills man får börja om i andra änden igen!

Gå igenom städskrubben, finns det saker som bara står? Medel som inte höll vad de lovade? Gör dig av med dem! De gör dig bara besviken, det ger inte joy!  Har du slattar av medel som du tycker är ok? Ställ dem längst fram och använd dem nästa gång du städar!

Fundera:

  • Vilka medel använder du? – Vilka favoriter som du inte klarar dig utan?
  • Vill du tänka miljövänligt? – Såpa, tvål, ättika, bakpulver mm i enkla blandningar.
  • Vill du lägga ner lite tid på att tänka miljövänligt? – Gör dina egna medel.

Med såpa, fönsterputs och diskmedel kommer man långt!

 

Ta dig tid och titta över trasor och städprylar när du ändå är där… vilka Sparks Joy och vilka gör dig bara sur för att de inte riktigt fungerar? Gör en plan för att ersätta det du inte direkt kan göra dig av med som t.ex. en dammsugare som suger dåligt (kan behöva en rengöring och lite service).

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *