Utlottning maj

Utlottning maj

Något som jag använder en hel del av är post-it lappar eller liknande klisterlappar. Man måste nästan bott under en sten de senaste 30åren om man inte har funnit nyttan i klisterlappar!

postit

Vet du att post-its och dess kopior egentligen är ett misstag? (läs mer här under i wikipediatexten). Tänk på det när det inte riktigt blir som du tänkt dig, det kanske kan användas på ett annat sätt? Även post-its kan användas på ett annat sätt och bli konst!

Du har möjlighet att vara med på utlottningen av ett paket klisterlappar som man kan sätta in i en pärm för extra smidighet!

När och hur använder du klisterlappar? Svara och var med i utlottningen!

En vinnare lottas bland de som deltagit den 11 maj på morgonen!

20160503_191329

Även saker som blir fel kan bli så rätt!

Text från Wikipedia

Post-It är ett självhäftande pappersark som säljs i kub. PostitmosiacDen vanligaste Post-It-lappen är kvadratisk och ljusgul, men de förekommer i nästan alla färger och former.

Post-It-lappen uppfanns av Spencer Silver och Arthur Fry vid företaget 3M i USA, och introducerades år 1977.

Det återanvändningsbara klistret som utgör stommen bakom lapparna kom till när uppfinnaren Spencer Silver försökte skapa ett superlim, men resultatet blev detta klister som kunde bli borttaget med lätthet. Han försökte ändå få företaget att använda det, men ingen brydde sig. Fyra år senare blev medarbetaren Arthur Fry irriterad över att de papper han använde som bokmärken i sin notbok föll ut så fort han öppnade boken och kom då ihåg Spencers uppfinning och strök lite av klistret på sina bokmärken och resultatet blev perfekt. Han sålde då sin uppfinning till 3M som började marknadsföra det 1977.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Maria S skriver:

    Jag älskar note-it lappar och använder det flitigt! Perfekta när man bara ska handla lite på affären! Har ett block ligger i bilen, så jag snabbt kan skriva upp innan jag går in i affären också!
    Markerar recept jag vill prova i kokböcker, så hittar jag lätt nya roliga recept!
    Grabbarna har delat upp sina kapitel i skolböckerna när de har vissa sidor till vissa datum!
    Och mycket mera!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *