«

»

Mar 18

Spark Joy – bokrecension

Spark Joy – bokrecension

Jag har läst Spark Joy av Marie Kondo för att tag sedan men inte gjort en recension av den på sidan eller på youtube, så här är den!

Spark Joy och The life-changing magic of tidying upBild 2016-03-17 kl. 10.03

Jag har fått frågan, vilken ska man välja? Jag skulle säga köp båda, det är 300kr fraktfritt om du kan vänta en vecka på böckerna eller bara Spark Joy! Marie själv säger att du ska förstå filosofin innan du läser Spark Joy och den finns mer i den första boken. Men den första boken innehåller inte riktigt lika många råd, tips och utförliga beskrivningar som S.J. gör.

Spark Joy har en genomgång av filosofin, en uppslagsdel och en del med reflektioner runt frågor hon fått samt hur hon utvecklat sina idéer sen första boken.Boken finns ännu inte på svenska, översättningen av Konsten att städa är omdebatterad så det kan påverka översättningen av denna?

Känner du att du har grepp om filosofin, köp S.J. och se till att få upplagan med snodden, för den får i alla fall mig att känna Spark Joy!

 

 

 

6 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Angelica

  Kanonbra blogg!
  Hur vet jag vilken upplaga som är den med snodden?

  1. annikaorganiserar

   Hej!

   Vad kul att du gillar den! Den med snodden har ISBN: 9781785040481, finns både på Bokus och Adlibris för 147kr, observera att den är på engelska! 🙂

 2. Angelica

  Tack! Ska beställa på en gång! Har blivit så inspirerad av din blogg.

 3. Angelica

  Passar på att fråga igen. Den första boken verkar finnas i flera olika versioner. Är det olika upplagor eller skiljer dem sig åt på något vis? Vet du?

  1. annikaorganiserar

   Det finns olika versioner av den första, men det är olika upplagor. Tex en för USA en för GB och så vidare… Det är mycket filosofi i den första. Den finns också på nätet.
   PDF
   http://www.thelifechangingmagicoftidyingup.com/
   Ljudbok:
   https://www.youtube.com/watch?v=oujT43dY4dw

   1. Angelica

    Tack snälla för svaren. Böckerna är beställda. Ser fram mot att starta min KonMari-resa! ?

 1. Spark Joy – tankar och anteckningar » Annika organiserar

  […] kommande veckorna kommer jag att gå igenom boken Spark Joy av Marie Kondo och de anteckningar jag gjorde när jag läste […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>