KonMari del 20 – handdukar

KonMari del 20 – handdukar

Snart har jag gått igenom all komono men det finns fortfarande ställen kvar att rensa på som alltid. Idag är det handdukarna som jag ger mig på! 

Feb -17

Jag har fortfarande för många handdukar och badlakan, ett helt skåp! Vi behöver egentligen 4-5 stycken om jag ska vara ärlig men eftersom jag har utrymmet så tänker jag slita ut de vi har och inte köpa några nya innan dess!

Ta hand om dina handdukar och badlakan

 • Saker i frotté behöver torka! Se till att det inte är för fuktigt i luften där de hänger för du börjar det lukta mögel!
 • Byt ofta! Vet du vilken ände du använde till ansiktet och till baken sist?
 • Tvätta dem varmt! Överdriv inte användningen av medel när du tvättar, här tar värmen kol på det mesta!

Kanske skulle jag skaffa mig en torktumlare för att få handdukarfluffigare handdukar, men de drar både energi och sliter på dem extra men de blir såååå fluffiga! Ska kanske ”låna” lite tid av någon som har för fluffet brukar sitta i flera tvättar!

Inte så kul som de ser ut

Handdukar och badlakan med motiv i den där silkiga kvalitén är inte så roliga som de ser ut, för de suger knappt något! Att dessa handdukar ofta riktar sig till barn betyder att det finns många blöta ungar som försöker dra på sig kläder efter gympan! Jag betackar mig från dessa!

Nya handdukar

Jag bestämde mig för att köpa nya handdukar till toaletten eftersom det är där mina gäster är och det är ingen större utgift heller!Eftersom jag köpt handdukar på Jysk förut så gick jag in på deras hemsida och kollade om de hade färgen jag ville ha, beställde att få det hopplockat (eftersom det bara fanns ett 10tal i butiken och jag skulle ha 4+2) problemet är att kvalitén på handdukar generellt gått ner de senaste 10 åren! Även de som är lite dyrare känns inte som mina gamla kändes när jag köpte dem! Efter lite studerande i olika butiker som säljer handdukar så märkte jag att det är svårt att hitta några som är bra även om jag kan tänka mig att betala några tior extra per handduk!

 

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Anneli skriver:

  Tack Annika för dina videor och tips! Håller precis på med den KM-kategorin. Nuförtiden köper jag bara handdukar av bambufrotté. Man blir torr när man torkar sig med dom och de är naturligt antibakteriella utan kemikalier. De är dyrare än vanlig bomull men det är det värt för mig.

  • annikaorganiserar skriver:

   Jo, de är nog bra, har bambustrumpor och de gillar jag… ska hålla utkik inför nästa större investering i handdukar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *