Spar-race?

Spar-race?

Ska vi spara lite? Eller mycket? Var med på sparracet!

Buffert

Att ha en buffert är nödvändig, särskilt om du äger ditt boende. Oförutsedda utgifter får inte gunga hela skutan och du ska försöka undvika att låna, det är bara bäst så! Det finns de som inte har eller känner att de inte har ett öre att avvara, men tänk lite lyxfällan, inte den mesiga som är nu utan den som var i början där de verkligen var hardcore! Har du tur så finns det många områden där du kan hitta pengar att spara!

Jag trodde att jag hade ganska bra koll, men hux flux hade min bindningstid på mobilen gått ut och jag kunde tjäna 500kr på att byta abonnemang! Tänk på att allt fler ställen ha gratis wifi så surfmängden som du hade förr kanske inte behövs! Kolla din förbrukning på fakturorna!

save

Sparmål

Hur mycket ska du spara?

  • Slutsumma

Hur mycket vill du spara? Har du något att spara till förutom en buffert? Dela in ditt sparande i olika ”viktiga” kassor. Någon kassa kanske du kan offra när det behövs medan andra är bundna sparande.

  • Månadssumma

Vill du tänka ”hur mycket kan du undvara utan att det känns jobbigt?” Eller vill du dra in på allt för att göra det snabbt?

S/M=antalet månader

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *