En burk färg

En burk färg

Har det hänt dig också? Att du köpt lite färg som bara säljs i 1l men du behöver egentligen sådär 1/2l och sen så kommer du på massor av andra saker och ställen som behöver målas?Jag köpte en liten färg för att måla trappan, sen blev det bakom kylen och lite varstans i köket….

Förbättra och förändra med färg

20160807_092839

Det hade genom årens lopp byggts om lite i mitt kök, det hade sågats ur lite, lister hade satts dit men inte alltid målats. Bakom kylen syntes resterna efter det höga köksskåpet som hade fått ge plats åt en ny hög kyl/frys någon gång på 90talet och hålet efter kylen som varit inbyggd i köksinredningen hade lämnats omålad även om det tillkommit hyllor. Nu är allt vitt och ser mycket bättre ut, men tänk på att inte ta kritvitt för färg gulnar efter ett tag och ibland är färgen som sitter på också bruten i en kulör, dvs blandad för att vara mer gul, blå, grå osv.

Att ändra saker med färg är ett enkelt och relativt billigt sätt att förnya, men färg kan kosta mycket mer än vad tex loppisfyndet gjorde från början. Men välj en kvalitetsfärg för det du är rädd om. En bra ljus färg behöver inte så många lager för pigmentet är så starkt att det räcker med bara några strykningar även om bakgrunden är mörk!

Från mörkt till ljust

Ett annat färgprojekt jag nyligen gjorde var att måla insidan på min garderob, intressant ord det där vakterna av kläderna gard – de – rob… Ja, i alla fall blev den ljusgult i kontrast till resten av rummet som är ljusblått. Det tog ett par strykningar eftersom träet var så mörkt och ganska torrt eftersom skorstenen är bakom så det sög ganska ordentligt också!

20160810_105653  20160810_121446 20160810_164701

Nu är min garderob gul och fin!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 25 augusti, 2016

    […] var mörk och ful för jag ville inte måla inne på vintern, men i sommar fick den en ny färg! Titta här! Jag har några saker som jag tänker addera till för att få en drömgarderob, men det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *