Snabb inlagd gurka

Snabb inlagd gurka

Du behöver:

gurka

  • Gurka

  • Socker

  • Vatten

  • Ättika

  • Salt

  • Vitpeppar

    Samt en skål, en burk, en kniv och en skärbräda

Blanda i en skål efter måttet på ättikan så att du får 6% inläggningsättika så att ungefär 1/3 av burken kan fyllas. Häll i socker, och lite mer socker, salt och vitpeppar, rör tills sockret löst sig smaka av, ha i mer socker salt och peppar, och ev mer ättika, smaka av igen tills den smakar som du vill ha den (tänk på att gurkan kommer att vattna ur smaken en del). Skiva gurkan, ju tunnare desto bättre och tryck ner i burken. Ska det se lite extra fint ut skala gurkan så att den blir randig!
Häll på ättikslagen och låt det stå i någon timme så är den klar, men den håller sig i mer än en vecka!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *