Komodo del 19 – verktyg

Komono del 19 – verktyg

Nu flyttar jag ner i källaren och tar tag i verktygslådan! De flesta av verktygen är mina men jag tänker göra det tillsammans med min man eftersom han har koll på en del saker som jag inte tänker på när det gäller verktygen så att jag inte slänger en viktig skruv han har lagt bland bitsen eller så…..

Feb-17

Jag har sorterat verktyg och annat som hör till fixande i kategorier, jag har en låda med saker för att måla, en med skruvdragare och skruvar, en för el-saker osv. Det gör att jag har en bra översikt över vad jag har och vad jag behöver köpa mer av! Har man mer än ett litet verktygskit så är det bra att dela upp i kategorier, men förvara det nära för du behöver ju ofta både verktyg och t.ex. penslar.

Verktyg du behöver i ett hem!

Marie skriver i Spark Joy att du bara ska ha de verktyg du behöver, det kan skilja sig lite i behoven mellan någon som bor i en hyreslägenhet och den som bor i eget hus. Grunden för de verktyg som vi behöver för att göra vardagliga uppgifter som att sätta upp saker på väggen, skruva ihop något vi köpt skulle jag begränsa till dessa:

  • Hammare (du kan sätta på en bit filt med en gummisnodd för att få en mjukare klubba)
  • Skruvdragare med bits
  • Skruvmejslar för mindre skruvar än dragaren passar till, både spår och stjärn.tool
  • Två skiftnycklar eller en skiftnyckel och ett set fasta nycklar
  • Vattenpass
  • Multitång
  • Måttband
  • Mattkniv
  • Insexnyckelsats

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *