Stressa ner 2020

Här är min nya torsdagsserie där jag kommer att ta upp aspekter som kan minska din stress, var sig du upplever den som ett problem eller bara vill förebygga och förenkla.

Sålla

Det finns 24 timmar på ett dygn! 8 timmar av dem behöver du vila, det betyder att 16 timmar vaken tid återstår, minus hygien, städning, mat, resor och ja, arbete! Där – 4-6 timmar vad vill du göra med dem?

Vad gör du egentligen? Gör ett schema över ditt liv!

Vad behöver du?

Jag är ganska introvert och jobbar med människor – det betyder att jag får nästan all den input jag behöver från andra på jobbet. Jag behöver återhämtning i lugn och ro. Du kanske är extrovert och jobbar med saker och har ett stort behov av umgänge på fritiden för att inte känna dig helt tom.

Om inte du mår bra så kan du inte hjälpa andra, så att lyssna till din inre kompass är inte själviskt – det är för att du ska kunna ge mer när du ger.

Vad behöver andra?

Förälder, parter, barn, vän, kollega, du är mycket! Vi människor är gjorda för att hjälpa varandra, men inte på ständig bekostnad av oss själva – det är ge och ta som gäller.

Vad kan DU bidra med som passar dig? Du kanske inte kan delta aktivt varje vecka men göra en instats en helg? Kan du uträtta storverk om du får gott om tid på dig eller är det ok att man ringer dig när det är kris?

Säg ja när du vill….

… och nej när du vill utan att lägga så mycket in i det. Det är inte lätt om du alltid har sagt ja – jag vet, men jag kan må dåligt en hel helg om jag lovat bort mig till något jag inte vill! Då är det bättre att säga nej!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *