Saft för vintern

Just nu gör jag som nästa alla på nätet i min filterbubbla rabarbersaft, Det är lättplockat, lättkokat och lättdrucket men jag förlorade en flaska av fem som sprack! Sen var det mögel högst upp vid korken på min ekologiska citronsaft, så den fick bli utan citron också!

Vissa safter behöver kylas och drickas inom några veckor… kan man ändra på det?

  • 1kg rabarber
  • 2l vatten
  • 5dl socker
  • Ev lite citron efter smak!

Skölj av och dela rabarbern, koka den i vattnet i ca 15-20min tills den är mjuk. Jag brukar inte använda några ställningar för att saften ska rinna av. Jag kör dukslag och kökshandduk! Häll i sockret och koka upp igen. Medan du gör det förbereder du flaskor som ska vara väl rengjorda – Jag kokar upp vatten i vattenkokaren och häller i. Korkarna lägger jag i en temugg med kokhett vatten. Vill du ha i citron, nu är det dags! Häll ur vattnet, häll i saften, sätt på korken!

Glasflaskor

Ja, man kan frysa i glas, men fyll inte helt! Är du osäker kan du frysa stående utan locket, då kommer det som blir över rinna över. Ställ flaskan i en form eller burk så att det kan fånga upp eventuellt spill.

PET-Flaskor

Fyll dem inte helt, för om du inte sov på NO:n i skolan så kommer du väl ihåg att is tar mer plats än rinnande vatten.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *