No-buy januari – halvvägs!

No-buy januari – halvvägs!

 

Två av fyra veckor har gått och jag har hittills bara handlat mat! Kanske all mat inte var ”nödvändig” men det har inte gått några enorma summor.

Efter att ha gjort det här några gånger nu så är det ganska lätt, jag har en lista där jag skriver saker som jag tycker att jag behöver och efter att månaden är slut så får jag se om behovet kvarstår eller om jag har löst problemet på ett annat (gratis) sätt eller insett att det inte var ett behov utan en lust att äga. Lusten att äga minskar ju mer du övar på det! Även mitt lustshoppande som jag då och då tillåter mig har minskat och fokuserar mer på att hitta en bra, vacker, hållbar eller vilken egenskap jag nu vill ha i prylen jag behöver skaffa än att bara köpa något av lust!

 

Några tips när du ska handla mat:

  • Handla inte hungrig.
  • Ha en lista.
  • Gå yttervarv (vill ha saker är på vägen till måste ha saker)
  • Titta under ögonhöjd för ett bättre pris!
  • Använd kuponger på det du brukar köpa

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *