Meny vecka 42
Meny vecka 42
Fetaost, eller salladsost som den kallas om den inte är producerad i Grekland. Jag kommer ihåg att vi köpte det från pizzerian i burk när jag var liten för det fanns inte i vanliga affären…. eller så var det kanske billigare på pizzerian….. men i alla fall så finns det så mycket gott man kan göra med just fetaost! Längst ner finns ”mitt” recept på fetaost i filodeg.
Måndag: Köttfärsås och spagetti med vitkålssallad.
Tisdag: Panerad fisk med potatis, ärtor, morötter och kall sås.
Onsdag: Falukorv med ris och blandade grönsaker.
Torsdag: Pannkakor
Fredag: Kyckling med potatis och sallad.
Lördag: Laxpytt med spenat med pasta . Blandade grönsaker.
Söndag: Fläskkotlett med potatisgratäng.
Fetaost i filodeg
200 grader 12-15min
- Feta/salladsost 1 förp
- Filodeg (fryst ta fram lite i förväg) 1 förp
- Rosmarin, färsk eller torkad
- Olivolja ca 2 msk eller efter behag + lite till stekningen.
Serveras med tzatsiki och sallad med tomat och rödlök.
Kör osten med rosmarin och olja i mixern tills det blir krämigt, bred ut filodegen, dela den på mitten efter kortsidan och klicka ungefär 2 tsk fetaostkräm högt upp, rulla ett varv, vik in sidorna och rulla ihop. Lägg på en plåt eller i en form, på med lite olivolja och in i ugnen tills de är gyllenbruna!
Låt dem svalna en stund innan du äter dem för det är varma!
Senaste kommentarer