Meny vecka 42

Meny vecka 42

Fetaost, eller salladsost som den kallas om den inte är producerad i Grekland. Jag kommer ihåg att vi köpte det från pizzerian i burk när jag var liten för det fanns inte i vanliga affären…. eller så var det kanske billigare på pizzerian….. men i alla fall så finns det så mycket gott man kan göra med just fetaost! Längst ner finns ”mitt” recept på fetaost i filodeg.

 

Måndag: Köttfärsås och spagetti med vitkålssallad.

Tisdag: Panerad fisk med potatis, ärtor, morötter och kall sås.

Onsdag: Falukorv med ris och blandade grönsaker.

Torsdag: Pannkakor

Fredag: Kyckling med potatis och sallad.

Lördag: Laxpytt med spenat med pasta . Blandade grönsaker.

Söndag: Fläskkotlett med potatisgratäng.

 

Fetaost i filodegfetaost

200 grader             12-15min

  • Feta/salladsost 1 förp
  • Filodeg (fryst ta fram lite i förväg) 1 förp
  • Rosmarin, färsk eller torkad
  • Olivolja ca 2 msk eller efter behag + lite till stekningen.

Serveras med tzatsiki och sallad med tomat och rödlök.

Kör osten med rosmarin och olja i mixern tills det blir krämigt, bred ut filodegen, dela den på mitten efter kortsidan och klicka ungefär 2 tsk fetaostkräm högt upp, rulla ett varv, vik in sidorna och rulla ihop. Lägg på en plåt eller i en form, på med lite olivolja och in i ugnen tills de är gyllenbruna!

Låt dem svalna en stund innan du äter dem för det är varma!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *