KonMari

Vilka saker får dig att känna glädje?

OBS! Missa inte att jag efter jul kommer att köra en KonMari serie!

joy

SPARKS JOY?

Håll i saken, känn på dem! Ger den dig glädje? Är svaret nej, gör dig av med den!

 Marie Kondo har sedan femårsåldern intresserat sig för att städa och organisera, hon berättar att hon med glädje läste sin mammas veckotidningar med husmoderstips. Ofta snodde hon den direkt den kom, och så tjuvläste hon matlagningtidningar i tidningskiosken.
Marie började jobba som konsult i tonåren och hon påstår sig ha en etthundraprocentig framgång hos de av sina klienter som har fullföljt utbildningen. Hon har en väntelista på minst tre månader och har skrivit vetenskapliga uppsatser om städ/organisering.

Vad ska man göra?

Jag har inte hunnit läsa hela boken på engelska ännu men här är några grunder:
 • Gör allt direkt, ta inte lite i taget! Dra ut ALLA dina kläder, sortera och spara det som ger dig glädje! Ett tips får en annan bloggare är att göra det när du har mycket tvätt, för det du använder mycket gillar du ju och det som är kvar i garderoben är nog det som ska bort!
 • Ge allt ett ”hem” så du vet du vart det ska och kan placera nya liknande prylar på samma ställe.
 • Vik kläder och sortera så att du ser vad du har och hittar bland dem.
Det här är den SISTA gången du sorterar dina saker så ta semester och gör allt i ett huj eller möjligen dela in det i olika kategorier, kläder, böcker, kök etc och gör ett område varje helg i några veckor!

 

konmari

Boken kommer på svenska i slutet av april!

 Minst två miljoner böcker är sålda och nu kommer bäststäljaren på svenska! 

Hur fungerar det i verkligheten då?

Jag testade faktiskt för några dagar sedan när jag städade i garaget, det var ju saker som redan liksom lämnat mig men det fanns några guldkorn som jag behöll! Tanken är nu att jag ska tackla mina kläder på samma sätt och jag kommer att posta resultatet då!

För er som inte kan vänta på mig så finns det en hel del vloggar och bloggar på engelska så som ”A young mum”.

 Saker du måste ha men inte gillar

Du har antagligen en den saker du måst ha men inte gillar, när Marie fick den frågan på en föreläsning angående skolböcker var hennes svar ”känner du glädje när du tänker på resultatet av att plugga?” Så släng nu inte ut (eller donera) alla skolblöcker, moppar och annat som du måste ha även om de inte ”sparks joy”!

 

Hitta mer på Maries egen site, Pintrest och på youtube! Sök på Konmari!

Eller köp boken hos bokus.

Min recension här!

 

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. 18 april, 2015

  […] « KonMari […]

 2. 13 augusti, 2015

  […] är ingen stor last jag har, jag köper inte så många och bara några av dem sparar jag på. KonMarie rekommenderar att man börjar med böcker, kanske just därför att vi har en hämning i att […]

 3. 6 oktober, 2015

  […] Konmari jobbar med att du ska känna lycka och/eller glädje när du ser eller rör dina saker, känner du inte det så ska de bort om den inte är nödvändiga för ditt liv (nej du får inte slänga ut diskbänken)! […]

 4. 8 november, 2015

  […] om. Hon har haft en passion för att organisera sedan hon var liten, något som hon delar med KonMarie. Paulina har jobbat med sin blogg i ungefär fyra år, vilket är den tid som et verkar ta för att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *