KonMari del 9 – El

KonMari del 9 – El

Oj, det här var inte lätt för jag har inte så mycket ”el” som är mitt och jag gör mig av med det som vi inte kan laga ganska omgående. Jag hade en julbelysning som är på sista versen, så den åkte strax innan jag filmade, min popcornmaskin dog för några månader sedan efter lång och trogen tjänst. Så har jag något mer?

November 2016

el

Jag köper sällan el-saker så jag har inte så mycket mer att rensa, vi har ersatt större saker som kylen eftersom den gamla la av två gånger i sommar men vi har kvar den gamla för extra kyl/frysutrymme vid behov (ja vi har utrymmet att ha kvar den). Min man köpte en ny tv nu förra veckan så den gamla ska iväg så fort som återvinningen är öppen och han är hemma!Så förutom den så är det nog några smålampor som fått åka till second hand.

Hittade jag något?

Nja, i köket hittade jag i alla fall två maskiner som jag kunde göra mig av med, men resten är saker jag använder ofta. Det jag gjorde som man inte ska göra i den här fasen enligt KonMari var att jag organiserade om lite i mitt maskinskåp, men de två maskinerna som åkte gjorde det möjligt och jag hade nästan allt jag behöver hemma, blev ett inköp av en låda för 50kr som passar ihop med de andra i skåpet!

Visst skulle jag klara mig utan ALLT mitt hår-el, men det är inga mängder och ibland vill jag faktiskt ha dem! Inga el-verktyg är så trasiga eller onödiga att de inte behövs och databiten låter jag min man ha hand om… det är bäst så eftersom det är hans intresse och han har ett eget rum med dylika prylar i ganska bra ordning.

 

Apparater eller handkraft?

Är apparater bra eller dåliga i energisynpunkt? De saker du kan göra för hand utan annan energi än dig själv och som inte är monotont och skadligt – varför inte? All träning är träning! Men det du använder en liten stund och effektivt som valet mellan spisen och vattenkokaren där vattenkokaren vinner, samma sak med diskmaskinen och tvätt maskinen.

Energiboven är det som inte behöver vara på! Förr pratade vi om att släcka lamporna i rummet, med LED och andra energisparande uppfinningar är det laddare som sitter i och tv, datorer mm som ständigt är på som slukar energi!

Ta en koll på vad du har i i onödan och om du hittar elgrejer som du ska göra dig av med, glöm inte att återbruka eller återvinna dem!

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *