FlyLady – Flytta

FlyLady – Flytta

Finns det något som kan störa ordningen och sätta hjärtat i halsgropen på någon som är oorganiserad som en flytt, samtidigt som det är en chans att starta om.

Starta i tid

Dela upp ditt flyttpackande i mindre delar, det kan vara rum för rum. Har du bott i ditt hus länge så kommer det finnas mycket mer än du tror i dina gömmor! Du kommer att hitta saker som du inte visste att du hade, saker som får dig att bli känslosam av olika anledningar, och allt ska packas eller göras av med!

Ta inte med saker du inte tycker om, allt som du inte tycker om, inte använder, all det ska inte med till ditt nya hem!

Fixa huset

Innan du flyttar kanske du måste sälja huset…. Hjälp tänker du, okända människor ska IN I MITT HEM!!! Innan du ens ringer mäklaren kan du vara i upplösningstillstånd! Men börja med att tänka som en mäklare, vad behöver du fixa i ditt hus? Gå från rum till rum och anteckna, vad kan du göra själv och vad behöver du hjälp med? Börja sedan fixa lite i taget – så du behöver börja i god tid!

Så är det dags

 1. Andas, ta fram penna och papper och tänk igenom din gameplan.
 2. Vad behöver du för att kunna packa?
 • Lådor
 • Tejp
 • Sax
 • Sopsäckar
 • färgade pennor
 • Etiketter
 • Tidningar
 • Om du behöver – skaffa en container!
 • Ring för att boka tid med en second hand som hämtar om det är mer än vad du själv kan köra bort.

Stressa inte när du packar, fundera på om sakerna är värda att ta med, inte donera eller släng! Packa lite varje dag, kanske fem lådor om dagen tills du är klar. Märk noga vad det är i lådan och lista lådorna. (Sist jag flyttade hade jag lappar med nummer och sedan en bok där jag antecknade vad som fanns i varje numrerad låda, då kan du också få syn på allt du har!) Se till att ha sakerna på listan samlade, i en korg, låda eller påse så att de inte blir packade eller försvinner i packningen!

Packa och flytta saker du använder sällan först, att julsakerna ligger längst in under allt är inte så viktigt i maj… men att ha bestick och tallrikar är!

Packa också en låda med saker du vet att du kommer att behöva under de sista och första dagarna. Bestick, en vass kniv, toapapper, kastrull, stekpanna, laddare och kläder för några dagar.

Köp också lite engångstallrikar och snabblagad mat som du kan laga med det du har i ”sista/förstalådan”!

Du ska också behöva dina städsaker lätt tillgängliga!

Nytt hem

Ditt nya hem ska bli ditt drömhem! Bestäm det och jobba mot det målet!

Även om det är urstädat så kommer du vilja städa, särskilt badrummet och köket så att du känner att det är rent!

Ta tid på dig att packa upp, du kanske inte ens kommer att packa upp vissa saker för att du har insett att du inte behöver det! Gör dig av med det!

Sätt igång med dina rutiner så fort som möjligt så kommer du aldrig till C.H.A.O.S! (Can´t have anyone over syndrome)

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *