Den ”hemliga” 20% regeln

20procentDen positiva negativa ytan

Vad är hemligheten till att ha ordning och reda?
Ja, det finns säkert många, men ni ska få en av mig som varken tar tid eller kostar pengar! Något som kanske är lite tvärt emot tanken på att hitta den perfekta förvaringen kan det vid första anblicken tyckas, något som förenar orgaisationstanken och tanken att vi blir friare utan massor av saker! Nämligen det positiva med den negativa yta!

20% regeln

Regeln kallas 20% regeln och det vill säga att 20% av en yta ska vara tom. Ta min bokhylla till exempel, den högra delen är min och den vänstra min mans. (Inget ont om att han har många böcker, det är bara ett bra exempel i mitt hem.) Hans sida är helt full och min sida har tomrum och inte för att jag tänker fylla dem!

20150924_122952Tomrummet gör att det som förvaras syns bättre och är lättare att se och tex få ut ur skåp och lådor. Har du inte en extremt liten yta, rensa och uppskatta dina favoritsaker och gör dig av med skitsakerna!

Dina 20%hall

Börja på de ställen det blir mest stök, fundera på vad du egentligen behöver ha där och vad som kan tas bort och förvaras på andra ställen! Hallen kan vara en bra plats att börja, vad behöver du ha i hallen och är det lätt för dig och de andra i familjen att hitta? Kan extra skor och kläder (i alla fall för de vuxna) förvaras i närheten istället för i hallen? Hur många jackor och skor använder ni varje? Ofta är svaret en eller två jackor och två-tre par skor.

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 14 juli, 2017

    […] förvaringen först) så att det inte känns som att något fattas, medan andra teorier säger 20% tomt för att kunna få en bra överblick och sluta leta, men båda teorierna handlar om att lätt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *