Att kunna och att vilja är två helt skilda saker…

… Sa min man nyss när jag frågade varför han alltid påstått att han inte kunde hantverka och nu står och gör det….

Alla kan!

Nu ska jag inte påstå att alla kan allt, man kan inte bli prima ballerina vid operabaletten även om man gillar att dansa om man är nästan fyrtio och har haft lite problem med fötterna de senaste året och gillar mat och inte tagit en balettlektion på de senaste 30åren. Face it! Sätt realistiska mål på ditt ”kan” (bara så att vi är på samma betydelse av ”kan”). Nåväl, vi är människor, vi är anpassningsbara och vi har idag stora möjligheter att lära oss nästan allt. Tar du in saker visuellt som jag hello YOUTUBE!

Din vilja

Men vill du? Ja, du har 17 ungar och jobbar 100 timmar i veckan för att allt ska fungera! Varför inte fundera på din vilja? Ok, 17 ungar är ju här… eller 3-4…. men vad kan du ändra på för att få vad du vill? Du kanske sitter i samma fälla som Åsa Axelsson skriver om i ”Ut ur ekorrhjulet”? (Som jag skrev om här) Men allt börjar ju med att du verkligen vill. Eller bestämmer dig för att du INTE vill!

Ja, jag vet att det finns de som vill, men inte verkligen kan också. Men för den stora majoriteten är det kan men inte vågar eller vill som gäller!

Ja, det var lite filosofiska tankar till er… nu ska jag kolla in fler getingbon i altantaket som min man och jag river….

Bakgrund till bild:https://pixabay.com/sv/users/larisa-k-1107275/ utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=220058

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *