Åsa lämnar ekorrhjulet

Jag har läst Åsa Axelssons bok ”Ut ur ekorrhjulet” där hon berättar hur hon efter att ha gått in i väggen börjat ändra sin livsstil för att kunna lönearbete mindre!

Vem lever som Åsa?

Det var min första tanke när jag läste den ganska annars underhållande boken, VEM? Men svaret är nog många, även om det inte är jag! Alla de vänner, grannar och släktingar som man undrar hur de egentligen har råd, de som vissa kanske är är avundsjuka på på ytan. Just de som lever livet – men till vilket pris?

Lyxfällan

Visst är det så att man spenderar mer om man tjänar mer, man lyxar till det som man säger. En dyrare produkt än vad du behöver, en mer. Något till tröst, något för att unna sig, något till någon annan. Absurda kostnader, … men inspirerande och även om jag gärna jobbat mindre så känner jag mig inte fast i något ekorrhjul!

Sparknepen då?

Inget nytt där, köp färre saker och köp dem billigare. Spara på energi, prata med banken, återanvänd. Inget nytt under solen, men har man de problemen hon har så behöver man nog hennes råd.

Vad ändrade jag på då?

Jag insåg att jag kanske spenderar lite väl mycket pengar på mat mot vad jag burkar göra. Jag ska börja handla via nätet igen.

Jag ska bli bättre på att ta reda på saker, bär och frukter, återbruka, sälja saker jag inte använder. Saker jag redan gör men man göra mer av!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *