”Grekisk” middag
Färsbiffar med klyftpotatis, tzatsiki och grekisksallad.
Du behöver:
- 1 förp feta/salladsost
- Köttfärs
- Potatis
- Gurka
- Sallad
- Tomat
- Lök (gärna rödlök)
- Vitlök
- Yoghurt
- Salt, peppar och rosmarin
- Olivolja
- Rödvinsvinäger
Gör maten i den här ordningen!
Tzatsiki:
- Gurka
- Vitlök
- Yoghurt
- Salt, peppar
Riv gurkan och pressa ner vitlöken i en skål med yoghurt (grekisk eller avrunnen naturell) krydda med salt och peppar. Du kan ersätta en del av gurkan med morot. Blanda, låt stå en stund innan serveringen.
Klyftpotatis:
- Potatis
- Olivolja
- Salt, peppar och rosmarin
Gör klyftor av potatisen, lägg på plåt, ta på olja och kryddor och stek i ca 30 min på 200grader i mitten av ugnen.
Grekisk sallad:
- Fetaost 1/2 förp
- Sallad
- Tomat
- Gurka
- lök
- Salt och peppar
- Olivolja och vinäger
Hacka och blanda, smula ner osten, krydda och häll över olja och vinäger.
Färsbiffar med fetaost:
- Köttfärs/nötfärs
- Rosmarin, salt och peppar
- Fetaost
Blanda ihop, smula ner fetaosten och forma biffar. Stek på medlelhög värme eller bryn och efterstek i gryta.
Senaste kommentarer