VÅR!

Vår!

På våren flyttar vi ut på våra altaner, vi har två en på var sida av huset. På framsidan har vi en hörnsoffa i konstrotting och några skåp där jag förvarar extra tallrikar och annat som vi behöver i bland men inte behöver ha inne. På baksidan har vi matplats och en soffgrupp i ”plädder” som vi köpt second hand.

Ett länge planerat projekt

Vi har diskuterat hur vi ska ha det på altanen i år sedan början av förra sommaren. Vi har haft vita plaststolar som kom med huset men de är inte så praktiska eftersom de tar mycket plats och de passade inte riktigt till bordet vi har. Bordet har min man haft som skrivbord när datorer var stora och tunga så det håller för det mesta! Vi har tittat på olika typer av stolar och jag gillade några gula på IKEA. Planen var att skaffa några vita och ett par gula Janinge, men de kostade 395kr och vi behöver minst sex…..

Fyndet

När jag var på IKEA och ska köpa några småsaker så ser jag på övervåningen, inte på fyndavdelningen att de säljer ut stolarna men i grått för 50kr/st! De har varit i restaurangen men förutom lite märken så är det helt ok.

Vi har som sagt väntat länge med att fixa på altanen eftersom vi hade saker som fugerade även om vi ville ha det annorlunda. man behöver inte stressa, nu fick jag sex stolar till priset av en… och vill jag ha ett par gula så kan jag köpa det sen!

20160401_114555

Först städade vi undan det som inte skulle vara på altanen. Vi monterade isär vårt extrabord som vi inte behöver ha uppe!20160401_120914

Nya stolar!!!!

20160401_12151420160401_121500

 

 

 

 

 

 

 

Nu tar möblerna lite mindre plats och vi kan hänga upp dem på bordet!

Innan du köper nytt

  • Behöver du det verkligen?
  • Tänk igenom vad du redan har – var kreativ vad kan du använda?
  • Kan du skaffa det second hand? Byta eller dyl.
  • Vänta tills du får ett pris som du känner är ok, annars spara tills du har det kontant!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *