Vår nya robot

Vår nya robot

Vi har köpt en andra julklapp till familjen, eftersom det är min man som dammsuger mest så jag sålde in det som en present till honom, även om han helst vill ha en snöslunga! Vi har skaffat robotdammsugare!

Det blev en cleanmate s800 för 1990kr på NetonNet. Modellen har fått bra resultat enligt M3 och den har även en våttorkningsfunktion vilken vi hoppas ska fungera bra i köket. Eftersom vi inte har några trösklar på undervåningen så tror vi att en robotdammsugare är en bra lösning för oss!

Hur fungerar det?

Efter att ha testa vårt nya ”husdjur” i några veckor, för det känns nästan som att ha något nytt levande hemma, så tycker jag att det är ett bra komplement till den vanliga dammsugaren. Använd roboten varje vecka och den vanliga varje månad för att dammsuga där den verkligen inte når. Små ställen där den har svårt kan med fördel sopas fram dit den kan gå.  Våttorkningen fungerar ok om du jämför med motsvarande mopp, men den gnuggar ju inte så det är bara lättare fläckar som försvinner. Jag skulle rekommendera att du städar alla golv ordentligt,  och sedan underhåller med dammsugar- och våttorkningsfunktionen de kommande veckorna i allmänna utrymmen som vardags och sovrum. Kök, hall och andra ställen behöver våttorkas för hand om du inte gör det VARJE dag med maskinen men kan dammsugas med roboten innan. Beroende på hur din familj och ditt hem fungerar så kan tiden den därefter håller rent variera. Här hemma skulle jag nog säga minst en månad, kanske två. Du kan med fördel damma och ha ner dammet på golvet innan du dammsuger så tar den det med!

Första gången jag körde den var det på köksgolvet som jag på flit hade låtit bli ganska fullt av smulor och annat som samlas i köket. Dammsugaren sög upp det mesta och jag hade haft ett nyare kök med rätt höjd på sockeln (mina är på vissa ställen några millimeter för låga) skulle den har tagit det mesta, jag löste det mad att sopa ut det till där den kunde åka. Den suger bra även om man kanske inte skulle tro det, har testa med större/tyngre saker som pärlor och kartongbitar. Fördelen är också att lådan där allt hamnar är lätt att gå igenom i jakt på försvunna örhängen eller legobitar vilket vanliga dammsugarpåsar inte är.

 

Städa på distans

Det går jättebra att sätta igång den och låta den gå i ett rum där du inte är och låta den jobba medan du gör något annat. Kör den när du är hemma de första gångerna för att se vart den ”fastnar” som får problem så att du kan flytta undan dem. Min laddare stod t.ex. bredvid en pall i rostfritt vilket gjorde att dammsugaren inte hittade hem för att lampan den letar efter reflekterades i pallen. Var försiktig med saker den kan fastna i särskilt sladdar och fransar, sen är det bara att njuta av att slippa städa!

Jag sätter igång min innan jag går hemifrån och stänger dörrar så att den inte rymmer runt till andra rum där jag inte vill att den ska vara och när jag kommer hem är det städat. Det finns en timer funktion på den också men den har jag inte testat ännu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *