11 ovanliga råd för att shoppa mindre

När jag var i Stockholm nyligen var jag ganska exalterad över att äntligen få gå och shoppa på Söstrerne Greene. Jag har varit i en butik i Danmark för sådär 20år sedan och jag tror att det är där jag köpt några socker, kaffe, te burkar som jag fortfarande använder. Ja, jag hade faktiskt planerat att åka ner till min närmaste butik redan på sportloven men sedan bestämt mig för att vänta då de öppnade butiker överallt och jag bestämde mig för att vänta tills jag hade annat ärende. Nåväl, nu skulle det bli av!

Butiken var byggd som en labyrint eller, ja som IKEA men utan genvägarna. Smart om du vill sälja småprylar i olika kategorier. Men jag var besviken – inte på affären, det fanns massor av söta saker, men jag ville verkligen inte ha något!

Fortsatte till Flying Tiger som har i stort sett samma koncept men med lite mer kitsch… inget där heller. Sen fanns alla andra butiker i min närmsta stad förutom Lush, så det blev en tvål som kommer att hålla i 5år för 182kr! Jag är ju inte så ledsen för det direkt, men hur kom jag hit, just nu?

Shoppingtrötthet

Jag är ingen supershoppare, jag kan väl sänka några hundralappar i onödan då och då men för det mesta inte mer än så. De senaste månaderna har jag tagit ut svängarna lite, barnen har fått lite saker och vi har lyxar oss med mer mat än vanligt så lusten att handla har avtagit en hel del!

11 ovanliga tips för att shoppa mindre

 • Se över din ekonomi strax innan du ska ut och shoppa.
 • Tänk på dyra sakerna som du köpt men sällan eller aldrig använder.
 • Sätt en budget som är så låg att du inte kommer att hitta saken som du vill ha i kvalité du vill han den i. Bli besviken tills du inte vill ha det längre.
 • Gör som de sa när du var liten, tänk på barnen som svälter!
 • Se på lyxfällan.
 • Ha förväntningar på att sakerna du ska köpa ska vara unika och av hög kvalité.
 • Handla när affärerna är fulla med folk, gärna den 25:e när du får din lön den 27:e!
 • Sent på eftermiddagen/kvällen när du är trött och affärerna håller på att stänga.
 • Handla när du är proppmätt.
 • Drick vatten så att du blir kissnödig fort.
 • Ta på dig obekväma skor också, för säkerhetsskull!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *