Martha and me

Martha Stewart

martha

Den främsta gurun inom hem och hushåll har länge varit Martha Stewart hon började som fotomodell, blev sedan hemmafru med

var en entreprenör som på åttiotalet började utveckla sitt företagande från catering hemifrån till ett imperium. Jag kände till namnet redan innan från olika typer av media, men jag  ”mötte” verkligen Martha på gymnasiet när hennes tv-program gick ungefär samtidigt som jag kom hem från skolan. Det var fyllt av pyssel, matlagning och andra saker som tilltalade mig och det var roligt! Så jag fastnade och började besöka hennes sajt och köpa böcker som hennes företag ger ut. Senare, 2001 blev hon ett ännu mer känt namn när hon blev dömd för insider affärer och fick sitta i fängelse några månader (vilket hon naturligtvis gjorde med elegans) och förgyllde(?) livet för sina medfångar med gourmémat anpassat för mikron, pyssel och annat kul du kan göra med vad fängelset har att erbjuda!

Väl värt att komma ihåg är att Martha, jämfört med de flesta andra av oss har näst intill obegränsat med pengar, tid och anställda som kan göra sakerna åt henne, för inte ens Martha Stewart kan lyckas med allt som borde göras för att hålla hennes hem (hon har naturligtvis flera) helt perfekta!

Homekeepinghomekeeping

En av de viktiga fraserna hon använder är Homekeeping och inte Houskeeping som term, det är ett hem du har hand om och inte ett hus! Hennes homkeeping handbook är i väl lite överdriven men där finns många bra råd och tips om hemmet samlade. Allt från en lista på vad saker i köket är till hur ofta du bör rotera dina madrasser! Du kan också hitta massor av bra saker på henne hemsida, men den är lite rörig!

För att få tips och råd som är mer säsongsbundna skulle jag rekommendera att gilla hennes sida på facebook!

Å jag då…

min bok

 

Nog för att hon var modell innan, hade kontakter och pengar i ryggen, men Martha startade sin cateringfirma som 35årig mamma när hon började på sin resa mot ikonstatus!

Så en dag kanske jag kan skriva den perfekta boken om hur du kan laga en perfekt köttfärssås på under 10 min och annat som är nödvändigt för att överleva som förälder och människa i lilla landet mellan mjölk (ekologisk).

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *