KonMari – Uteförråd och inspirera andra att rensa.

KonMari? – Uteförråd

Vad är egentligen en komono-kategori? Och vad är egentligen att rensa efter KonMari? Spark Joy är ju grundtanken, så jag gör lite egna kategorier och rensar där! Jag ger er också tips för att få motvilliga att rensa, bara du har lite tålamod!

20160410_133741Kategorier

  • Trädgårdsredskap/ odla
  • Möbler/inredning vi vill spara
  • Sport och fritid

Här är kategorierna som jag lyckades bena ut från mitt förråd och garage… sen har jag fullt av saker som ska BORT, så det kunde också vara en egen kategori men den ska ju inte vara kvar!

FILM

Att inspirera andra att rensa

Det finns många sätt att få andra att rensa, några är bra anda är dåliga. Jag ska ge dig ett tips som i och för sig tar lite tid men som gör förhoppningsvis gör alla nöjda! Vi förutsätter att denna pryl är något som personen egentligen inte behövs och att det inte är något som är känslomässigt. Det handlar om att inte gå in i konflikt och att respektera den andre.

Steg 1: Fråga med trevlig ton om personen ska ha kvar saken. (Rensa gärna några egna saker samtidigt)

Steg 2: När personen inte vill så säg ”Visst, ha den kvar men fundera på när använde du den senast…. Vi har ju en ny/ en annan.”

Steg 3: Vänta – låt personen få tanken som du planterat sjunka in.

Steg 4: Fråga igen om några månader, nu är det väldigt möjligt att saken får åka! Personen har släppt saken mentalt och den är redan borta!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *