KonMari Köket del 1 det du äter med och på (del 11 i serien)

KonMari Köket del 1

Det du äter med och på

Jag fick äntligen Sparks Joy innan helgen och att få den innan jag gjorde köket som nog är det största som man kan göra var jättebra eftersom Marie delade upp det logiskt efter saker man äter med och på, saker man lagar mat med och saker man äter!

November -16

Köket, rensandets moder! Här kommer saker in och saker förvaras som använd en gång vart 5:e år när man kommer ihåg att man har ett specialverktyg för det! Investera i en bra servis och ha den som man hade förr, hela livet! Jag köpte min svarta på Åhléns för ca 10år sedan och därefter har jag kompletterat med billiga men bra glasprodukter från IKEA, småskålar och mindre fat. Mina dricksglas är duralexglas av den klassiska modellen som går att köpa från snaps till balja i storlek! Håller superbra! Passa på att rensa köket, hitta dina glömda guldkorn och använd dem! 

 

fat

Rensa först förvara sen!

Köket kan få det att klia i inköpsfingrarna, men vänta tills du rensat! Du kanske inte behöver fler saker att organisera i när du inte har så mycket kvar!

Vad använder du egentligen och vad tycker du om?

Även här är rådet, precis som med kläder, gör det när du har en hel del disk, för det som är i disken är ju saker du använder!

Glöm ditt finporslin!

Har du finporslin? När använder du det? Om du har men inte använder det varför?! Gillar du det, och i så fall varför är du inte värd att äta på fina tallrikar? Om du tycker om något så använd det, kanske inte till de minsta barnen men ät på det, njut av det! Ha en fest vid varje måltid.

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 10 november, 2017

    […] ni ser när jag rensade sist, då tog det hela tre avsnitt kan ni klicka här… Här och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *