KonMari edit – papper

Jag började med plånboken eftersom jag visste att jag hade några kuponger som gått ut, jag hade kunnat spara tre kronor till på grädde förra året men nu var kupongen bara pappersskräp!

Det känns nästan löjligt att rensa papper för jag har inte så mycket. Jag slängde några gamla betygskopior som validerats för 10år sedan, några kuvert och gamla lönespecifikationer. Sen har jag har lådor, förut en mapp men jag förordar låda, där jag lägger ner mina räkningar. En låda för varje år, sparar i 5år sen rensar jag, och det hade jag redan gjort på senhösten!

Tre kategorier

  1. Ska behandlas, betalas eller läsas.
  2. Spara en stund – garantier, kvitton som gäller kortare tid.
  3. Papper för alltid – betyg, vigselbevis mm. Men i Sverige finns det mesta registrerat så det är inte så många papper egentligen!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *