Kapitel 2 introvert eller extrovert

Kapitel 2 introvert eller extrovert

Jag vet att jag är introvert även om jag hela dagarna jobbar med människor och har sociala kontakter, för jag behöver återhämtning, i vissa fall mycket återhämtning.

Vi är olika, det är bra!

Andra kapitlet i boken ”make it work” handlar om introvert och extrovert.

Del 1 hittar du här!

Alla tycker inte om att vara bland massor av människor helat tiden, andra kan vara det en stund men behöver återhämtning medan andra kan vara mitt i smeten jämt.

Enligt A.R. (använder hennes initialer eftersom vi båda heter Annika) kan man redan se på barn om de är intro eller extroverta. Tänk dig att du som barn, eller vilket barn som helst kommer till en lekplats med andra barn de inte känner. Ett extrovert barn slänger sig in i leken medan ett introvert väntar och iakttar innan.

A.R gör också en lite annorlunda definition än vad jag först gjorde när det kommer till extro- och introvert och lägger till människor och uppgiftsinriktad i gröten av vad man är.

Så då kommer vi till den andra parametern som A.R. lägger fram då, människo- eller uppgiftsorienterat? Så hur vet man om man är det ena eller det andra? Kan du skilja på sak och person? Då är du troligtvis uppgiftsorienterad, för A.R. anser att människoorienterade personer har väldigt svårt att göra det.

Nu är det inte så enkelt att vi bara kan vara två av dessa saker i taget, vi kan naturligtvis ha en blandning och under livet utvecklas de olika sidorna mer eller mindre men man kan

Vissa kulturer har sett det ena eller andra som fördelaktiga drag, men ett samhälle som ska fungera måste ha båda och förstå att de behövs.

Jag?

När jag har gjort olika tester så är jag ibland blivit alldeles på gränsen mellan introvert och extrovert medan jag i andra är väldigt introvert. Så vad är jag? Jag jobbar med människor, men jag umgås sälla med andra än min familj på fritiden för jag orkar inte!

Jag tror (vet) att jag är introvert och att min extroverta sidan är uppgiftsinriktad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *