Förbered hemmet

Förbered hemmet

Är jag för sen? Har du redan granen uppe och husfasaden blinkande? Det har inte jag! Eller har du inte ens koll på vart jullådan är? Ingen fara! Det är 20 dagar kvar till julafton!juleljus

Jag är adventskonservativ, det betyder att jag som tidigast tänder adventsljusen i fönstren kl 18.00 på lördagen före advent då helgmålet infaller! Jag är inte så superseriös, det är mest en kul grej mellan mig och några vänner men var inte förtidig… eller snarare stressa inte!

Ett steg i taget!

Jag brukar börja (och avsluta) med snögubbar och änglar! De kommer först och kan stanna in i januari utan att det är konstigt! Jag gör i ordning fönster som syns från vägen till förste advent, pyntar lite ute men sen får det bli pö om pö när jag har tid, och förutom granen som åker upp i julveckan så är det inget jag MÅSTE ha framme! Fira julen som du och din familj vill ha det!

  • Veckostäda så att du har en grundordning!

  • Hur mycket vill jag förändra hemma för att det är jul?

  • Hur mycket tid vill jag avsätta?

  • Vad har jag redan för pynt? Vad kan rensas ut? (leta upp julsakerna först)

  • Vad behöver jag skaffa? Vad kan jag köpa på rean till nästa år?

  • Ta ett rum i taget!

Tänk smått om tiden är knapp! En tomte kan göra ett rum ”juligt” för att inte tala om en ljusstake eller annan lysande dekor! Det är inte bara ögonen som upplever jul, ett doftljus kan snabbt och enkelt ge en julstämning utan varken stök eller dyra utlägg!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *