Feng shui

En klassiker i ”få ordning” böcker är rensa i röran med Feng shui av Karen Kingston. Den tar upp hur man kan tänka och gå igenom sitt hus tran att trycka på de asiatiska lärorna så att du är tvungen att flytta för att ditt hus är ”fel”.

Jag kan säga att jag inte tar Feng shui på superstort allvar men det finns ingen motsättning i det och att ha det snyggt och organiserat, och surdegar som ligger och skräpar kan påverka hur då mår.

Min man har en surdeg i källaren som han tog tag i igår. Vi har en papplåda där jag lägger allt som är hans som jag inte vet vart han ska ha, sen tar han ner den till sitt kontor för att sortera. Vi har TRE pappalådor. Jag tjatar inte utan bär ner och köper en ny för 40kr på dollarstore! Därtill finns det andra saker han har tagit ner. Hur har då detta påverkat oss?

Exempel på pappalåda från curver

Nummer

En del i feng shui är att veta vilket nummer man är och vilka väderstreck som är bra för dig. Förr, när jag läste boken för första gången var det kompass som gällde, nu har du din telefon så allt är lättare! Jag är 4, min man är 8 så vi har inte så många riktningar gemensamt. Nästan totala motsatser!

Min man kontor ligger i sydöst, så det hämmar min personliga utveckling om man ska tro bilden, och om man ser till Karens tolkning så påverkar röran i källaren vårt äktenskap, inte för att vi har så stora problem, men effekten var ganska omgående. Om det nu var österländsk visdom eller bara att män som städar har bättre relationer till sin partner kan få vara osagt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *