Cannelloni

cannelloni

Klicka för att komma till ”orginal” receptet!

CANNELLONI

MED KYCKLING OCH SVAMP

Förra veckan lagade min man mat den dagen då jag skulle göra kyckling i ugn, det blev kyckling men vår vanliga kycklinggryta!

Den här veckan har jag planerat in att laga något med cannelloni och det blir ett kycklingrecept denna vecka också!

 

Min variant:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 dl Purjolök
  • 4 ”puckar” spenat
  • 1 burk Champinjoner
  • Creme fraice 2-3dl
  • Bechamelsås 1/2 l
  • Ost ca 1-1 1/2 dl
  • Salt och peppar
  • Och Cannelloni såklart!

Jag gjorde såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

Riv osten.

Jag skar kycklingen, svampen och purjolöken i små bitar, sen stekte jag allt med spenaten och kryddade.

Jag gjorde bechamelsåsen (vit sås, mjölk, smör, grädde, kryddor och mjöl)  med lite ost i samtidigt.

När det är klart häll ner det stekta, lite ost och creme fraice i en skål så att blandningen inte blir för varm! Tryck in röran i cannellonin. Placera i en ugnsfast form och häll såsen över och ha lite mer på ost på toppen! In i ugnen tills pastan är mjuk, ca 15-20min

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *