Cannelloni
CANNELLONI
MED KYCKLING OCH SVAMP
Förra veckan lagade min man mat den dagen då jag skulle göra kyckling i ugn, det blev kyckling men vår vanliga kycklinggryta!
Den här veckan har jag planerat in att laga något med cannelloni och det blir ett kycklingrecept denna vecka också!
Min variant:
- 2 kycklingfiléer
- 1/2 dl Purjolök
- 4 ”puckar” spenat
- 1 burk Champinjoner
- Creme fraice 2-3dl
- Bechamelsås 1/2 l
- Ost ca 1-1 1/2 dl
- Salt och peppar
- Och Cannelloni såklart!
Jag gjorde såhär:
Sätt ugnen på 200 grader
Riv osten.
Jag skar kycklingen, svampen och purjolöken i små bitar, sen stekte jag allt med spenaten och kryddade.
Jag gjorde bechamelsåsen (vit sås, mjölk, smör, grädde, kryddor och mjöl) med lite ost i samtidigt.
När det är klart häll ner det stekta, lite ost och creme fraice i en skål så att blandningen inte blir för varm! Tryck in röran i cannellonin. Placera i en ugnsfast form och häll såsen över och ha lite mer på ost på toppen! In i ugnen tills pastan är mjuk, ca 15-20min
Senaste kommentarer