Make it work, inledning och kapitel 1

Make it work, inledning och kapitel 1

Hur funkar du egentligen, och tror du att alla funkar så?

Annika R Malmberg är författaren till boken Make it work som handlar om olika personlighetstyper och dess delar. Jag lyssnade på henne för några veckor sedan på Akademibokhandeln i Gävle.

Hon har i många år jobbat med att förklara hur människors olikheter kan skapa problem men också hur man kan jobba runt och lösa de problem som kan uppstå.

Du och de andra

Lär känna dig själv och förstå mer om andra, det kommer göra ditt och andras liv mycket lättare!

Enligt den modell som A.R.M. använder finns det fyra färger som beskriver fyra ytterligheter röd, grön, gul och blå. Det finns för det mesta lite av alla färger i oss, men vissa färger är starkare än andra och ger oss olika sätt att se på och hantera livet. I inledningen och i första kapitlet presenteras de fyra färgerna och att alla fyra är ”bra” på olika plan, något som hon tycker av viktigt att lyfta fram. Hon ger också en kort historisk förklaring till varifrån idén de fyra typerna kommer ifrån.

Vilken eller vilka färger stämmer bäst på dig? Några olika scenario beskrivs och utifrån hur du fungerar i dessa kan du börja finna den färg som passar bäst på dig och på personer runtomkring dig så att du kan få bättre relationer med familj, vänner och kollegor.

Eftersom vi är en sammansättning av färger kan en färg lysa klarare i ett sammanhang och det kan göra att vi verkar vara olika i olika situationer, du kan anpassa dig men det är i den färg där du inte blir trött som du är ”rätt”.

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 4 januari, 2018

    […] Del 1 hittar du här! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *