Sover du för mycket?

Sover du för mycket?

Det är ”inne” att sova påstås det, många timmars sömn är status… men hur fungerar din sömncykel?

Min man jobbar ganska oregelbundna tider just nu, mot annars då han har ganska fasta tider, han kan komma hem sent och åka väldigt tidigt vilket betyder att han sover när han kan, men jag vill inte lägga mig innan barnprogrammen är slut så att säga!

Jag hade uppfattningen, eftersom vi i vanliga fall lägger oss ganska tidigt, ofta före 21 att jag sov bra för att jag sov mycket. Eller i alla fall vilade mycket, för jag somnade ju inte direkt, men att ligga och fundera på kul saker (jag är ingen nattältare av negativa saker) som jag sett eller läst var väl helt ok. Jag som nattuggla hade anpassat mig till att sova redan innan jag förut var som mest kreativ! Jag som oberört jobbat natt var nu sömnig innan min gamla tur ens börjat! Men jag hatade fortfarande mornar och vaknade flera gånger per natt!

Nu är klockan 22.22, jag är trött och kommer att somna! För jag behöver inte sova från 21 till 06! Jag mår bättre av att sova kortare! Inte för kort naturligtvis, men inte för länge heller! Lagom är bäst!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *