15 minuters metoden Fly 3

15minutersmetoden

 

Har du en skinande diskbänk och är du klädd för jobbet? Bra, se till att belöna dig själv! Annars gör det nu och belöna dig sen!

Jag har skrivit om 15minuters metoden förut, den bygger på att man kan orka göra det mesta om man vet att det bara är för 15,10 eller 5 minuter. Grunden är att du kör på 15min men du kan ju ha problem som gör att du bara klarar 5 och det duger! Du kan, för nu är du ju arbetsklädd och du har en skinande ren diskbänk… och har du det inte kan den bli din första 15minuters uppgift!

Första passet

Du behöver några korgar, en skräppåse och en timer, det kan vara en äggklocka eller den som finns i din mobil. Välj ett rum, sätt klocka på 15min och börja rensa. Ha en korg för de saker som ska flyttas till ett annat rum. En för saker du ska donera och påsen för skräp. Tänk inte på sopsortering just nu utan tänk mer på din mentala hälsa – sakerna behöver försvinna även om allt hamnar i smått brännbart just idag!

3*15

När du kört 15 minuter, håll inte på längre nu i början, risken är att du fastnar, i ett rum ställer du om klockan och fortsätter 15 minuter i ett annat rum eller zon av ditt hus, sedan ytterligare en gång innan du tar en välbehövlig 15 minuters rast.

För att göra det lättare kan lyssna på någon musik du gillar, inte för snabbt men något som får dig att få ett bra tempo. Det finns redan spellistor och grupper som kör tillsammans på fly-forum, så är du riktigt på gång så kan man köra tillsammans och ta sin rast ihop. När du rastar, ta en kopp av det där dyra teet som gillar men inte unnar dig själv eller passa på att se ett halvt avsnitt av något du gillar och se den andra halvan när du har kört 45minuter till!

Gör det! Du kan!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. 25 september, 2017

    […] som är damm så är det lite kvar så dör ni inte. Låt tiden vara din vän, Marla Cilley, The FlyLady är en av många som förordar en tidsbegränsad städtid då man ger allt intensivt för att sedan […]

  2. 12 oktober, 2017

    […] du ska göra i de olika zonerna de olika veckorna, du ska inte göra allt på en gång utan tänka 15min i taget samtidigt som du prioriterar det som är mest nödvändigt tills du har in de rutiner du behöver […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *