Engångsprylar?

Engångsprylar?

Det finns massor av saker som är ”engångs” som faktiskt kan användas flera gånger, vissa hundratals gånger!

Disktrasor

Alla disktrasor (alla trasor egentligen) både de tunna och de tjockare kan tvättas och återanvändas. Det åker bara med den vanliga tvätten och de kan användas om och om och om igen! Jag gör även egna damm och städtrasor av uttjänta T-shirts och tajts!

Plastpåsar

Nej, jag diskar inte ur plastpåsar och låter dem torka även om det är ett sätt att få mer användning av dem men jag återanvänder de som är rena eller som bara har lite smulor som lätt kan skakas ur. Jag har ziplockpåsar istället för necessärer i gympapåsar och till annat som kan läcka och det håller jättebra!

Bestick

Vissa kan du diska direkt i maskinen, andra kanske inte tål värmen, så du behöver du kolla vilket program du har på diskmaskinen eller diska för hand, men idag verkar engånsgbestick bli allt bättre. Lägg dem i en ziplockpåse och ta med i bilen, på utflykten, till jobbet eller någon annanstans där du behöver ha bestick men inte vill ta de hemifrån i metall!

Ännu mer

Nu har jag listat några saker som kan återanvändas utan att göra så mycket mer än att slänga med det i den vanliga tvätten och disken. Det finns också tusentals idéer om hur man kan hacka saker, göra krukor av olika typer av skräp så som mjölkkartonger, tidningar mm. Ljuslyktor av konserver och massor av andra kreativa idéer men det får ni själva komma på.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *