KonMari – Välj planering?

KonMari – Välj planering?

Får din kalender eller planeringsverktyg dig att SJ? Ett planeringsverktyg är något som underlättar i din vardag och det ska fylla en funktion men visst är det bra att du kan känna joy inför själva verktyget, ett verktyg som kan leda till ännu mer joy!

För två år sedan hade jag tröttnat på min gamla lärarkalender som inte fyllde de behov jag hade då, jag ville samla alla delar av mitt liv och kunna sätta in papper och flytta över enkelt från år till år så jag valde att ha en A5 pärm med kalender och annat jox som jag kände att jag behövde ha med mig då men nu känns den lite stor nu men vad har jag för alternativ?

Nu funderar jag på om jag ska försöka minska genom att antingen använda mobilen och de funktioner som finns via mobil och dator eller att köra med ”bullet style” där jag bara har en vanlig anteckningsbok som jag samlar allt viktigt i men vad hur ska jag veta vad som passar mig? Enligt Julie Morgenstern som är en amerikansk planeringsexpert kan man vara mer analog eller digital i sitt sätt att tänka när man använder sin kalender och att man ska välja den som passar utifrån vilken typ av person du är. Jag tror att jag är analog men det finns fördelar med det digitala eftersom jag kan dela det på olika platser så som jobbets plattform, mailen och annat där jag får in saker som ska göras.

 • Skaffa en mindre kalender/bok

Jag skulle kunna köpa en mindre kalender, tex A6, det finns från filofax och andra märken men alla involverar special hål och en specialhålslag som jag i så fall måste införskaffa eller så är det bara att fylla i sakerna igen – men om jag tappar den så är allt borta.

 • Köra digitalt fullt ut

Händer det något med mobilen kan ganska mycket försvinna, även om man säkerhetskopierar så kan ett haveri göra dig ganska strandad om du inte har tillgång till en dator eller annan pryl där du kan komma åt ditt digitala liv.

Hur planerar du och får det dig att känna joy?

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Maria Sundlöf skriver:

  Hej! Mitt bästa tips till dig här är http://www.personligalmanacka.se !!!! Jag fullkomligt ÄLSKAR min personliga almanacka och har haft dem sedan de först kom ut på marknaden!! Du väljer själv hur den ska se ut utvändigt och invändigt och hur du vill ha din planering och alla sidor längst bak!!! Finns massor av alternativ!!! HETT TIPS!!
  Kram Maria S

  • annikaorganiserar skriver:

   Ja, jag har koll på dem, skrev om dem för några månader sedan här på A&O och jag har kollegor som är nöjda med sina men jag är ju som jag är. Jag vill ha fler blanka/randiga sidor som jag behöver och de är spiralbundna vilket gör att jag inte kan lägga till/flytta saker som jag behöver på ett smidigt sätt. Fast eftersom de är ganska ”handgjorda” kanske man kan beställa utan spiralbindning och fixa till? Jag har gjort mina egna sidor med Harry Potter tema som jag tänkt att skriva om och dela med mig av men de är på min jobbdator så jag har prioriterat ner det fram till årsskiftet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *