Uppdatera toan

För över ett år sedan åkte en tvålpump av porslin ner i mitt handfat på övervåningen. En liten tvålpump ner i ett handfat som hållit sedan huset byggdes – vad går sönder? Jo handfatet! Att lika löser lika brukar inte involvera ämnen som porslin. Handfat är dubbla så det gick att använda men förr eller senare måste det bytas.

Jag funderade och tittade på olika handfat eftersom det var det som behövdes bytas. Det tog tid att bestämma sig men ganska tidigt hittade jag en tapet på rea på Rusta som jag bara var tvungen att ha och nu har jag äntligen blivit färdig!

Innan jag tapetserar målar jag där jag räknat ut att skarvarna kommer att bli i en färg som stämmer med tapetens bakgrundsfärg.

Toaletten på övervåningen är byggd på 70-talet och är tapetserad. För att den nya tapeten ska bli mer tålig mot fukt har jag sprayat tapeten med en matt lack, om jag senare skulle märka att det inte håller är planen att sätta upp ett stänkskydd av kakel som jag har liggande sedan vi renoverade i köket.

Det blev ett nytt handfat med skåp från hem och fix, som vi modifierade lite för att få plats med röret. Blandaren är från Biltema, överskåpet hade jag innan och det är från IKEA.

Att planera mer – och sen köpa det du behöver!

Visst är det kul att planera och drömma om hur man skulle vilja ha det! När jag planerade för renoveringen hade jag listor med saker som skulle passa. I slutändan köpte jag nästa inget av det jag trodde att jag ville ha. Det enda som jag köpte nytt förutom handfatet, blandaren, och lite andra små ”byggsaker” var två nya handdukar från Jysk för 11kr/st, en toaborste 10kr, och en sophink från dollarstore 70kr samt ett tandborstglas på second hand för 30kr. Jag har sedan tidigare köpt tvålpumpar i PLAST!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *