Rensa ut & lev lättare – recension

Rensa ut & lev lättare – recension

evamaria

Eva Maria

                          En bok av Eva Maria Karlander

Varför har du röra?

Boken börjar en personlig berättelse om varför boken kom till, och en förklaring på skillnaden mellan de som bara har det lite stökigt och oorganiserat och de som lider av hording. Det är en stor skillnad mellan dessa grupper då det ena är en sak som lätt kan ordnas med lite sunt förnuft och tid medan det andra är en psykologisk diagnos. Jag har själv växt upp i ett hem med hoardingproblematik och vet att det är något som aldrig kan quick-fixas.

En vecka ett uppdragrensa ut

Varje vecka har ett eget uppdrag och det finns         semesterveckor då Eva Maria tar upp andra må bra aspekter som får dig att utvecklas till ditt nya mer lättare liv. Layouten är kul men det kan ibland gränsa till en översköljning av väggord, men själva råden är bra. Råden och idéerna är som vanligt ganska beprövade eftersom det inte finns så många sätt att rensa på, funkar något så funkar det! Ordningen i boken finns, men beroende på när du börjar så kan du ändra runt bland dem. Trädgården är ju inte idealisk att rensa på vintern osv.

Belöningen

När du ser mig frivilligt spela krocket vecka 21, då vet du att det slagit över!

Nej, jag skulle inte spela krocket, det skulle vara mer ett straff! Men belöningssystemet där det mesta är saker som inte kostar något kan få dig att även upptäcka det lilla i livet! Jag känner att boken skulle passa bra som en kompisbok eller som en studiecirkel där man gör belöningen tillsammans och planerar inför nästa uppgift!

 

Boken hittar du här, eller här!

Hennes hemsida här.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *