Vinnare!

Vinnaren i utlottningen är: MARIA S!

Frågan som jag ställde var vad er favoritorganisationspryl var, och av de svar jag fick så förstår jag att organisation av papper är något som många sysslar med. Och ja, det är viktigt, men behöver vi spara alla papper och kan vi på något sätt göra det enklare för oss själva?

pappers

Papper hemma

Räkningar, ja det är en typ av papper som vi alla får vare sig vi vill eller inte! Förr var jag noga. Jag kategoriserade, hålade, satte in i en fin pärm som sedan STOD DÄR I HYLLAN! Det var ytterst sällan jag behövde leta i den eftersom alla siffror finns i min budget i datorn och det var det som jag ibland hade letat efter förut. En del av mina räkningar, ca 50% kommer också direkt på internetbanken, så jag kände att jag överarbetade. Nu lägger jag dem i en tidskriftssamlare och sen ner i en mapp. Jag kanske har 100papper i mappen och om ja mot förmodan behöver hitta ett papper så tar det mig kortare tid än att sätta i alla varje månad.

Ha ett hemarkiv för viktiga papper och om du kan så scanna gärna in dem. Vissa föredrar att ha sina viktiga papper i en bankbox, men nu när bankerna stänger igen och de som är öppna öppna allt mindre mer så kan det vara svårt att ha. Det finns hemlösningar, men tänk på att många papper som t.ex. betyg från 90talet och framåt redan lagras digitalt åt dig av staten också!

Papper på jobbet

Om du jobbar med papper är ordningen desto viktigare. Ha papper som du jobbar med lätt tillgängliga och papper som är klara och ska sättas in samlade. Ta  fem min av din dag att sätta in dem innan du går hem så är det gjort!

Om du inte är där ska din chef, kollega eller vikarie snabbt kunna sätta sig in i ditt system och hitta! Om du inte är känslig för färger kan det vara ett sätt att lägga upp systemet. Men krångla inte till det i onödan! Använd de digitala redskap som finns! 90% av pappren är ofta bara hyllvärmare.

 

Här är mer jag skrivit om papper:

Rensa papper KonMari

Rensa papper 30 dagars metoden

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Maria S skriver:

    Å så kul att JAG vann!!! happy!
    Gillar din blogg mycket!
    /Maria S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *