Plocka nu – Koka senare

Plocka nu – Koka senare

Jag har bara en buske av varje, en röd och en svart. Jag har en av varje på tillväxt från andra delar av trädgården, men de ger fortfarande bara några klasar per år. Så skulle jag ställa mig och koka saft eller gelé så blev det nästan inget, så jag plockar och fryser! I höst tror jag att jag ska koka saft för nu har jag tre års skörd i frysen. Jag vet att rekommendationen är ett år, men jag vet många husmödrar som fullkomligt ger blanka i det, så det gör jag med! Använd sinnena, lukta och smaka på bären innan du blandar de olika påsarna eller lådorna från åren, men jag ska koka saft så vackra behöver de inte vara.

vinbär

 

Frukt och bär kan frysas och fixas senare om man ska safta eller sylta om du inte ha tid att göra det då det är i säsong. Även om du inte är lika djärv och låter det ligga länge så behöver man inte koka saker mitt i sommaren som en tok, hösten är lång och doften av frukt och sommar kan ju behövas för att få hösten att kännas kortare!hallon

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *