Enkel menyplanering
Vad ska vi äta? När ska vi äta? Och vem ska laga?
Börja enkelt
Bestäm 5+4 rätter, eller 7st om du vill ha det extra enkelt. Tänk korvdag, fiskdag, köttfärsdag, pannkaksdag, soppdag o.s.v. och använd samma meny i flera veckor med mindre variationer som att byta potatis mot pasta, olika färdiga såser och grönsaker. Tänk på påse och fryst – det är ganska nyttigt och nyttigare än inga alls!
Använd frysen och micron
De flesta rätter är också rätter som man kan ha i frysen eller som torrvaror vilket gör det enkelt att byta eller hoppa över om man så vill! Använd micron till att tina om du inte tar fram dagen innan.
Exempel:
Måndag: Falukorv och pasta
Tisdag: Fisk och potatis
Onsdag: Köttbullar och mos
Torsdag: Pannkaka
Fredag: Kyckling och ris
Lördag: Tacos
Söndag: Soppa med efterrätt
Senaste kommentarer