En maskin om dagen eller en dag i veckan?

En maskin om dagen eller en dag i veckan?

Tvätt, det hopar sig ganska snabbt om man är flera. Det är kläder, handdukar, barn och djurs små ”olyckor” så vilket förhållningssätt passar dig/er? En maskin om dagen eller en dag i veckan?

Förutsättningar

Har du egen tvättmaskin eller delar du tvättstuga, det är faktorer som påverkar ditt sätt att tvätta. Delar du och har begränsad tillgång till tvättmaskin så gäller det att använda dina kläder smart, vädra och att kanske tvätta småartiklar för hand vid behov.

Har du en egen maskin så är det platsen för att hänga som kan begränsa vilken strategi du ska använda. Har du mycket plats att hänga kan du tvätta många maskiner efter varandra.

Vad passar dig bäst?

Har du tid att hänga tvätt varje dag eller inte? Att bara sätta på en maskin är ingen konst, det är hänga som tar tid. Kan hänga bil en del av din rutin? Du ska inte tvätta fulla maskiner så mycket det går men inte för fulla. Skaffa sorteringskärl, påsar, lådor som matchar storleken på din maskin så är det lättare att se när du behöver tvätta. Har du så att du får en full maskin var eller varannan dag? Då kan en tvätt om dagen vara något för dig!

Är ni få eller har ni kanske arbetskläder som tvättas på jobbet? Då kan det vara smidigare att avsätta en dag eller en kväll för tvätt, jag brukar smygstarta på fredag med att köra en maskin på morgonen och en sen när jag kommer hem och sedan fler om det behövs på lördag morgon. Är jag lite lat så väntar jag med att hänga allt till lördag förmiddag! Är det ännu mindre tvätt och det finns kläder att rotera med så kan du tvätta ännu mer sällan!

Ett bra tips för att se vad som du verkligen använder i din garderob är att hoppa över att tvätta några gånger för att se vad som finns kvar. De kläder som fortfarande hänger där är troligtvis kläder som kan rensas.

Vika och lägga in

Plocka i hop, sortera, tvätta och hänga – visst men det är vika och lägga in som är det som kan ta tid! Har man lite utrymme att hänga måste man plocka ner men har man mycket plats som jag så kan det bli en hel del att vika. Jag tar ner och grovviker samtidigt som jag händer upp nästa och bär tvätten dit den sak, sedan delar vi på vad vi viker efter vems det är och andra ansvarsområden.

 

 

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *