S.P.A.C.E.

S.P.A.C.E.

space

Det finns massor av olika teorier och system när det kommer till att organisera sitt hem, jag har presenterat flera olika, KonMari. metoden, rensa i röran, 31-dagarsmetoden osv. men de flesta har dessa beståndsdelar som på engelska kan förkortas S.P.A.C.E.

S

Sort – Sortera

Börja med att grovsortera ur det som du vet att du inte ska ha kvar, saker som inte ska vara där och försöka samla lika saker på samma ställe inför nästa steg.

P

Purge – Rensa ut

Nu kommer det svåraste steget, nu ska du vara hård mot dig själv och rensa ut det du kanske gillar men inte använder eller behöver! Bit i hop och tänk att de kommer att få ett bättre hem någon annanstans!

A

Assign – Bestäm

Ge alla saker ett hem, saker du använder ofta lätt åtkomliga. Saker du använder sällan ställer du på mindre åtkomliga ställen.

C

Contain – Förvara

Här är steget då lådor, korgar och andra förvaringslösningar dyker upp. Köp inget innan för vem vet du kanske har gjort dig av med hälften!

E

Evaluate – Utvärdera och underhåll.

Har du fått ordning så håller den sig inte av sig själv! När du väl fått ordning så måste du lägga tillbaka saker, rensa ur när du får in nytt osv. men när allt är i ordning så är det SÅ MYCKET lättare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *