Planeringsdag

Som lärare är jag ju van vid en hel del planering så en gång i månaden lägger jag ner ca en halv dag på att planera den kommande månaden.

Det är framför all tre saker jag gör:te

  • Menyn

  • Inköp

  • Aktiviteter

Meny

Eftersom jag har en grundmeny så är det inte så mycket jobb men jag jämför med skolans meny och byter dag på rätter då det behövs. Vissa rätter har ungefär samma ingredienser som det jag har i grundmenyn, eller som bara behöver få tillägg som jag kan köpa på veckohandlingen för att skapa variation och tillfredsställa önskemål.

Inköp

EN gång i månaden åker jag till en större stad för att handla mat i storpack och annat som inte finns där jag bor eller som har ett väldigt snävt utbud. Innan jag handlar mat inventerar jag mitt skafferi och kyl/frysar med hjälp av min lista. Jag har också en lista där jag skriver ner annat som jag behöver men som jag inte kan eller vill köpa då jag veckohandlar i butiken i byn.

Aktiviteter

Egentligen är det något jag planerar veckovis då vi har varierande antal barn men större aktiviteter planteras och ev bokas om det behövs.

Sen planerar jag till hemsidan också!

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 31 december, 2016

    […] du rensa så passa på planera så att du inte tar dig vatten över huvudet! Ta en dag och planera med familjen, kanske kan du trycka in det redan i trettonhelgen? Stressa inte för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *