Mål

goalMål

Vad vill du egentligen? Fundera! Är ditt mål överleva till helgen? Överleva till nästa löning, eller till det vänder mot ljusare tider igen?

Att sätta mål att jobba emot kan få oväntade konsekvenser! Du kanske till och med vill ge en dröm en chans? Det är inte omöjligt att nå dit du vill, det kan ta lite tid men du kan nå dit!

Ett mål kan vara att uppnå en buffert, ett bättre boende, ett karriärmål, bättre hälsa eller någon annan typ av personlig utveckling. Att stirra sig blind på materiella ting som inte underlättar ditt liv på något annat sätt är inte ett ”mål” som håller i längden, så välj mål som är lite mer än att hitta de perfekta gardinerna till vardagsrummet.

Babysteps

När du har funderat ut ett mål så är det dags att börja jobba mot det, ett litet steg i taget. Lägg ner 10 minuter om dagen eller någon timme i veckan på att ta dig dit! Ta reda på vad du behöver för att nå målet och ta första stegen redan i dag! Vad behöver du börja med? Behöver du mer information? Behöver du över budgeten?

Ett mål nås i små steg, och då kan du också omvärdera målet om du behöver.

Familjens mål

Att ha gemensamma mål att sträva mot som en familj kan få en bra sammanhållning. Ni kanske vill resa tillsammans eller få mer tid tillsammans?

Sätt dig först ner och prata med den andre vuxne i hushållet om det finns någon och kom överens med hen om vart ni ska, att diskutera ditt personliga mål med din partner är också viktigt så att ni inte jobbar mot mål som motverkar varandra! Ta sedan in resten av familjen, vill ni resa och det är ett mål som alla vill då blir diskussionen om de där små leksakerna eller godiset på affären eller med äldre barn, märkeskläder och extra fickpengar en annan. Vill du att vi ska nå målet eller vill du ha den där tröjan. Som vuxen måste du naturligtvis föregå med gott exempel. Men vad är ett bättre exempel för dina barn än att sätta upp ett mål, jobba mot det och lyckas, eller misslyckas, erkänna det och gå vidare mot nästa mål!

Ta er tiden att hitta målen! Det är det värt!

Mina mål

Vårt mål har varit att kunna få upp en buffert och vi har nu kommit till ”första hållplatsen” där jag känner att vi skulle klara de vanliga katastroferna som kan hända, kyl, frys, bilen och så vidare. Om de inte skulle hända på samma gång då, peppar, peppar! Vi håller just nu på att diskutera nästa gemensamma mål, det lutar mot resor men så som världen är just nu så känns det som att det får vänta.

Mitt mål är att jobba med här, att skriva en bok om organisation och sedan gärna en bok om praktisk organisation i skolan. För att nå dit behöver jag strukturera min tid så att jag har tid att skriva både på bloggen, göra vloggar och att skriva på den första boken. Jag vet att jag kan få ihop en lång text eftersom jag skrivit tre skönlitterära böcker som inte finns utgivna men det var en bra, rolig och utvecklande sak att göra.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *