KonMari- organisera böcker

KonMari- organisera böcker

Jag har en hel del böcker, även om jag numera knappt öppnar dem så är de en stor del av mitt liv. När jag rensade tänkte jag att jag skulle ångra mig… men det har jag inte!

September 2016

Jag älskar fortfarande böcker men kanske inte lika mycket bokens fysiska form som innehållet. Jag har naturligtvis kopior av böcker som jag vill ha kvar men behovet av att samla böcker har minskat. Jag behöll många av böckerna ganska länge i källaren, jag har hämtat upp en. En bok om trädgårdsskötsel men jag tittade i den i 5 minuter och hade lika gärna kunnat googla lite till istället! Jag skulle kunna rensa mer, jag skulle kunna göra mig av med fler böcker så jag ska nog ta en vända till senare i år.

Missa inte att delta i utlottningen av valfri KonMari bok! Hur går det för dig med din rensning? Kommentera innan nästa fredag och var med i utlottningen av boken (antingen konsten att städa,sv eller eng eller Spark Joy) som du behöver för att göra dig av mer andra!

Hur ska man organisera böcker

Det finns stora hus fulla med böcker som kallas bibliotek där de ordnar upp böcker så det är inte direkt okänt hur man kan ordna upp sitt bokförråd. I ett hembibliotek är kategori ofta viktigare än namn och har du kategorier som hör till ett visst rum kokböcker-kök så förvara dem där!

 

böckerSpara inte tidningar

Spara inte tidningar som du köper lösnummer av, de tidningar som du prenumererar på, och de ska vara få kan du spara om du faktiskt vet att du använder dem till något. Jag har några som jag har för att klippa bilder i till mina ramar och några som jag har som referens. Fundera på att läsa tidningarna digitalt om du är en tidningsslukare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *