Konmari del 8 – Värdesaker

Konmari del 8 – Värdesaker

I väntan på boken ”sparks joy” som ger svar på en del av de funderingar och missförstånd runt ”konsten att städa” är jag lika villrådig som många andra KonMari:are, vad menar hon? Att rensa bland passen och korten i plånboken är ingen stor uppgift direkt.

Oktober-16

Allt fler ”bonuskort” flyttas till körkortet, kontokortet eller mobilen så samhället har insett att vi inte kan ha 20 extra kort i plånboken för alla hittepåklubbar! Smycken du inte kan ha och som inte har något känslomässigt band eller bara negativa känslomässiga band…. Gör dig av med!

Värdesaker ser jag som:pengar

  • Pass
  • Kontokort och dylikt
  • Smycken
  • Pengar

Värdesaker vi bär med oss

Städa plånboken, plocka ut det du sällan eller aldrig använder och gör dig av med det! Jag hoppas att allt fler butiker kopplar det vanliga kredit/kontokortet till sina bonussystem så att man slipper ha fler kort än ett! Om nu chippet ska innehåll bankens info kan ju remsan vara till för bonuskorten!

Värdesaker hemma

Det är bra att tänka på vart i hemmet du förvarar värdesaker, ”gamla” tips som att tex ha dem i frysen är så spridda att tjuvarna går direkt från underkläders lådan och dit! Förvara inte pengar hemma i större summor, det är därför vi har kort!

Pass kan vara en minnessak om det är många stämplar i det eller om du vill veta hur du såg ut när du var ung!

Ingen av sakerna i denna kategori tar upp mycket plats, om man inte tänker på korten i förhållande till plånboken som kan bli full ganska snabbt. En snabb och ganska smärtfri kategori!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *