KonMari – del 6 Badrummet

 KonMari – del 6 Badrummet

Jag har aldrig varit mycket för smink och cremer så att ha hudvård som en punkt och smink som en annan som det är i boken, det skulle ta mig ungefär en minut per punkt! Jag breddar och tar hela badrummet samtidigt!

Oktober -16

Hur mycket skit har man i badrummet? Jag är inte speciellt intresserad av smink och skönhetsprodukter men det blir ändå massor av saker! Jag har försökt att göra av med produkter men till slut, trots min första rensning var jag tvungen att rensa ingen! Tanken ”jag kommer nog att göra av med det” är ingen bra tanke… inom en vecka så ja, men längre tid än så och det är bara hyllvärmare. Satsa på få men bra produkter som du verkligen använder!

Eftersom jag växte upp i ett hem där smink i stort sett inte fanns och därför har jag ingen vana av att köpa eller använda produkter som inte har en ”funktion” så även om jag har lite så tror jag att många har mycket mer vilket kan göra att du faktiskt behöver två punkter där jag har en.

Bäst före

Smink, krämer och allt annat har en bäst före datum nu, det är hur många månader efter man öppnat det som det ska hålla. Här precis som med mat gäller det att använda ögonen och näsan för att avgöra om något ska användas eller inte. Skulle jag till exempel byta ut min mascara så ofta som jag borde då skulle enligt rekommendationerna jag behöva engångsmascaror eftersom jag kanske använder dem en gång per kvartal!

burk biltema


Biltema 29.90

Hitta favoriter och använd dem

När du hittat rätt produkter som fungerar för dig, köp dem och inte andra bara för att. Tester är till för att testas inte för att ligga i en låda eller necessär i väntat på…. ja vaddå?

Tänker du resa men inte ta med alla tuber och flaskor så finns det ett stort utbud av tomma burkar och flaskor att fylla och ha med! Titta efter burkarna på varuhus, parfymerier och på olika sajter på nätet!

Rensa först organisera sen!

Fundera inte så mycket på hur du ska förvara när du rensar, ta det sen när det är rensat för du kanske inte ens behöver köpa eller fixa saker att organisera i när du gör dig av med det mesta!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *